Manual de cultiu

Sembra: els mesos de abril i maig són els més adequats per sembrar les llavors de marihuana. Les varietats més adequades són les feminitzades i les que equilibrades en els principis actius THC-CBD. A més, les que tenen quantitats altes de CBD tenen totes les propietats medicinals i mínims efectes estimulants. Les llavors es poden trobar en botigues especialitzades anomenades “Grow Shop” i a la botiga on-line de la Dolça Revolució.

 

Es sembren en petits testos plens de substracte adobat que es pot trobar en qualsevol Grow Shop o Garden. Amb la terra humida, s’han d’enterrar 0,5 cm i deixar-les en un lloc atemperat (20 graus) perquè germinin. Immediatament, cal passar-les a un espai en el que els hi toqui unes hores de cols. Al cap d’una setmana, com a màxim, ha de treure el cap la primera fulla. Si no és així s’ha de repetir la sembra amb noves llavors.

 

Plantació: quan la planta tingui uns 15-20 cm, es l’hora de transplantar. Es pot plantar en testos grans (20-60 litres) o a l’aire lliure, directament a terra. El substrat dels testos pot ser turba adobada o terra amb amb adob compostat natural. Els testos, com més grans siguin menys haurem de regar. Si plantem directament a terra, afegirem també adob compostat natural. Ubicarem la planta en un lloc assolejat però caldrà evitar una exposició directa al sud si està junta a una pared per evitar que es cremi.

 

Cura:  la primera cosa és procurar que no li falti aigua ja que és una planta molt exigent. Si tenim que absentar-nos cal deixar l’encàrrec de reglar-la o automatitzar el reg amb un goter. L’aigua si és de boca serà clorada i cal emmagatzemar-la un dia en un recipient perquè s’evapori el clor. Als, dos mesos de plantar-la és bo tornar-la a adobar i si són varietats de cicle llarg tornar-ho a fer al quatre mesos de plantar-la. En cas de sofrir alguna plaga, utilitzar qualsevol producte ecològic que pugueu trobar indicat en qualsevol ‘Grow Shop’.

 

Recol·lecció: depenent de si són varietats de cicle ràpid o lent, pot ser que als dos o tres mesos ja es pugui recol·lectar o s’hagi d’esperar als sis mesos. Les varietats tardanes produeixen normalment més quantitat de material medicinal.

 

Quan la mata arribi a produir els cabdells i al tocar-los es notin enganxosos per la resina medicinal, ja és el moment de tallar-la. Un altre signe de maduració dels cabdells és quan vegem les fulles més grosses i velles tornar-se grogues.  Serà millor tallar la planta a continuació de que la lluna arribi al ple total (lluna plena) ja que així es conservaran més temps les seves propietats. Una vegada tallada, la penjarem del sostre cap per avall, en un lloc que no li toqui el Sol però que estigui airejat. És recomanable treure les fulles perquè els cabdells s’assequin millor i tinguem més potència medicinal. Les fulles es poden assecar apart i aprofitar-se per fer pomades.

 

Quan els cabdells estiguin ben secs, se separen de la mata i es guarden en un recipient hermètic. Hi ha plantes de cicle curt que en 6-8 setmanes han completat el procés de floració. És important guardar la referencia del tipo de llavor que hem utlitzat: si conté més THC tindrà més efecte estimulant i si conté més CDB será més relaxant.